Voordelen massage

Voordelen massage

Massage kent vele voordelen. Ten eerste is het natuurlijk ontzettend lekker om gemasseerd te worden. Een massage is niet niet alleen ontzettend lekker maar ook nog goed voor uw gezondheid. Bij een massage worden de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamsstoffen verminderen stress en verhogen het geluksgevoel. Dit is dan ook de reden waarom u na een massage een ontspannen gevoel heeft. Wij hebben de voordelen van een massage voor u op een rij gezet.

  • Verhoogt uw weerstand
  • Vermindert lichamelijke klachten
  • Stimuleert de doorbloeding
  • Verbetert de balans tussen lichaam en geest

De voordelen van een massage worden natuurlijk door iedereen anders ervaren. Een massage kan ook worden ingezet voor het voorkomen van sportblessures en ter ondersteuning bij een zwangerschap.

Massage voor en na

Om optimaal te kunnen genieten van een massage is het aan te raden een paar regeltjes in acht te nemen. Voordat de massage start is het belangrijk dat u probeert u zoveel mogelijk te ontspannen. Haal rustig adem en vertraag uw pas. Bij een ontspannen persoon heeft de massage meestal meer werking. Zijn er zaken die een masseur moet weten? Geef dit dan altijd door! Hierbij kunt u denken aan blessures, zwangerschap en aandoeningen. Na een massage is het aan te raden geen zware activiteiten te plannen. Het beste kunt u gewoon even lekker tv kijken of een boek lezen. U kunt zo optimaal nagenieten van uw massage. Drink voldoende water en kruidenthee zodat de afvalstoffen die zijn losgemasseerd het lichaam kunnen verlaten.

Bied mee op sauna- en wellness arrangementen

Terug naar overzicht