Permanent ontharen: laser en IPL

Permanent ontharen: wat zijn de mogelijkheden?

Bijna iedereen heeft last van ongewenste haargroei. Vooral de oksels, benen en de bikinilijn zijn plekken waar deze haargroei het liefst wordt verwijderd. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. De meest gebruikte manieren zijn scheren, epileren en waxen. Helaas bieden deze opties maar een tijdelijke oplossing. Je kunt namelijk vaak na een paar dagen al weer opnieuw beginnen. Wil jij dus definitief van je ongewenste haargroei af? Dan is permanent ontharen iets waar je vast over wilt horen.

Verschil laser en IPL ontharen

Permanent ontharen kan op eigenlijk op twee manieren, namelijk IPL en laser ontharen. We leggen je graag kort het verschil tussen laser en IPL ontharen uit.

De bekendste manier van permanent ontharen is laser ontharen. Hierbij worden de haarwortels vernietigd door middel van een heel precies gericht, speciaal soort licht, aldus Hairless Laser Clinics. IPL ontharen werkt net wat anders. Hierbij worden de haarwortels met een bredere lichtflits verwarmd, hierdoor worden de wortels ook niet zo warm als bij het laser ontharen.

Van zowel IPL als laser ontharen staan hieronder de voor- en nadelen.

Laser ontharen

Voordelen laserontharen: deze vorm van ontharen vermindert de haargroei drastisch, het proces is niet heel pijnlijk (wordt bij elke behandeling ook minder) en kan overal op het lichaam toegepast worden.

Nadelen laserontharen: het proces duurt ontzettend lang en kost veel geld. Over het algemeen werkt het op bijna elke huid, maar er zijn altijd mensen waarop de laser minder goed pakt. Tevens is er een hele kleine kans dat laser ontharen voor littekens zorgt. 

IPL ontharen

Voordelen IPL ontharen: de kosten per behandeling liggen wat lager dan bij laser ontharen en dat maakt het in de eerste instantie voordeliger.

Nadelen IPL ontharen: doordat het licht breder en minder sterk is, zijn er meerdere behandelingen nodig. Hierdoor worden de kosten ook steeds hoger. Daarbij is de kans op teruggroei vele malen groter en IPL biedt sowieso geen permanent resultaat. Tenslotte is er kans op brandwonden doordat de omringende huid ook verwarmd wordt. Het is dus een minder efficiënte manier van ontharen.

Wat moet je kiezen?

Tja, uiteindelijk wil je natuurlijk permanent resultaat, dus dan kun je beter kiezen voor laser ontharen. In eerste instantie ben je wellicht wat duurder uit, maar je krijgt wel wat men belooft. Dat is bij IPL niet het geval.

Terug naar overzicht